Geplaatst op

2022 Nationale Bitterballendag

Het is weer zo ver! Het is tijd voor één van de mooiste dagen van het jaar, De Nationale Bitterballendag. Wij hoeven niet uit te leggen wat de Bitterbal voor ons betekent…

Maar wat kan de bitterbal voor jou betekenen? Nu denk je misschien: “Hoe kan zo’n simpel balletje iets voor mij betekenen?”. Let maar op!

De Bitterbal van nu

Het “simpele balletje” is zo simpel nog niet, er komen allerlei handelingen kijken bij het maken van de perfecte bitterbal. Daarnaast is de bitterbal tegenwoordig in smaken van over de hele wereld te verkrijgen, wat dacht je van een Pikante Kip Bitterbal? Of een Pekingeend Bitterbal? Klinkt exotisch toch? Daarnaast zijn er meer en meer vlees, vis en vegetarische/vegan smaken verkrijgbaar. Er is dus geen excuus meer om te zeggen dat je geen bitterballen lust.

Combineren kun je leren

De Bitterbal van nu kan vergeleken worden met een geplukte bloem, prachtig in z’n eentje, maar ook heel mooi in een boeket. Misschien een beetje overdreven, maar de bitterbal is ideaal om te combineren met andere gerechten en/of smaken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke vegetarische borrelplank met diverse groenten, lekkere dipjes en verrukkelijke Vleesvrije Draadjesbitterballen. Bitterballen hoeven niet altijd op een borrelplank of in een bruine fruitschaal, ze kunnen ook onderdeel worden van een gerecht. Iedereen is vrij om te experimenteren met de diverse smaken bitterballen, dus wat houdt je tegen?

Het is altijd tijd voor een Bitterbal

Hmm…vooruit een bitterbal als ontbijt is wellicht wat te ver gezocht (maar het mag natuurlijk wel). Een bitterbal kun je bijvoorbeeld wel goed combineren met je lunch, gewoon als lekker erbij of zoals eerder beschreven als onderdeel van een gerecht. Vind je de lunch te vroeg? Zet de bitterbal op je menukaart vanavond, lekker als voorgerecht of als je er heel veel zin in hebt als amuse of tussengerecht. Klaar met het diner? Tja…dan heb je altijd nog het snackmoment in de avond, lekker bij een borrel of op feesten en partijen.

Kortom, de bitterbal kan en mag altijd en kan voor iedereen wat betekenen, dus ook voor jou!