Certificering

 

FSSC (Food Safety System Certification) FSSC 22000

FSSC 22000 is een standaard op het gebied van voedselveiligheid. Deze FSSC-norm werd ontwikkeld met als doel een voedselveiligheidsnorm in de markt te zetten die wereldwijd geaccepteerd wordt (erkend door Global Food Safety Initiative (GFSI)). Het toont aan dat de gecertificeerde onderneming een robuust voedselveiligheidssysteem heeft, dat voldoet aan de eisen van deze moderne tijd.

FSSC 22000 is toepasbaar op de gehele voedingsketen, inclusief toeleveranciers als koelhuizen, transportbedrijven, machinebouwers en producenten van verpakkingsmaterialen.

Belangrijke bouwstenen voor het systeem zijn:

  • HACCP-principes om gevaren/ risico’s voor de voedselveiligheid te onderkennen en te beheersen.
  • Interactieve communicatie om te kunnen voldoen aan verwachtingen van alle betrokkenen in de keten, inclusief de eindgebruiker.
  • Systeemmanagement om te waarborgen dat daadwerkelijk wordt gedaan hetgeen gepland en vastgesteld is.
  • Basisvoorwaardenprogramma van eisen waaraan in het kader van de voedselveiligheid voldaan moet worden.

FSSC 22000 is een modern systeem en daarom zijn er ook eisen op het gebied van “food defense” opgenomen. “Food defense” is het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen.

Oma Bobs Snacks heeft met de certificering volgens deze norm willen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen bij de productie van haar snacks. Daarmee biedt zij haar afnemers de garantie dat haar producten niet alleen ambachtelijk, maar ook veilig zijn geproduceerd.

FSSC certificaat


PS in foodservice

Oma Bobs ontzorgt haar afnemers via PS in foodservice, dé centrale plek voor alle productinformatie. Vele grote en kleine fabrikanten plaatsen hun productinformatie in deze database. Afnemers en groothandels gebruiken deze informatie om hun gasten en klanten te adviseren en informeren. PS in Foodservice maakt het mogelijk productinformatie te borgen, delen en vinden.

De noodzaak van transparantie wordt steeds groter en afnemers en consumenten vragen (terecht) steeds vaker naar productinformatie. Oma Bobs onderschrijft dit belang en is daarom lid van PS in Foodservice. Via dit platform kunnen de wettelijk verplichte specificaties (ingrediënten, allergenen en voedingswaardes) worden opgevraagd. Bekijk ons FoodBook voor alle producten, specificaties, informatie én inspiratie.

Vindt meer informatie op psinfoodservice.nl

 

PS Foodservice