Tips voor koks

Tips voor bereiden en bewaren

Wij verzorgen regelmatig verzorgen workshops en rondleidingen voor klanten. Een essentieel onderdeel vormt de presentatie door één van onze eigen koks over hoe u ervoor zorgt, dat u uw gast een optimaal bereide snack serveert. De aandacht en zorg voor een goede bereiding van de snacks van Oma Bobs, zorgt ervoor dat u zich ervan verzekerd dat u uw gasten verwent met smaak!

Tips voor het bereiden van croquetten en bitterballen van Oma Bobs

Bij al onze snacks vermelden we hoe ze het beste bereid kunnen worden. De snacks kunnen zowel bevroren als ontdooid gefrituurd worden. Kiest u voor het frituren van bevroren snacks, heeft u het voordeel dat uw snacks langer houdbaar zijn. Snacks die u ontdooid heeft en niet meteen gaat frituren, zijn maximaal twee dagen houdbaar. Let op: ze hebben een kortere baktijd en croquetten en bitterballen worden minder bruin.

Wij adviseren de snacks te frituren in frituurvet of olie van 180 graden Celsius. Let daarbij op dat het frituurvet schoon is. Houdt de geadviseerde frituurtijden aan en zorg dat de snacks niet tegen elkaar aanliggen. Door tussentijds de snacks niet te schudden, voorkomt u dat de snacks beschadigen.

De benodigde frituurtijd voor het beste resultaat varieert per snack en of deze ontdooid of nog bevroren zijn. Houd hiermee ook rekening als u verschillende soorten snacks tegelijk frituurt.

Tips voor het bewaren van croquetten en bitterballen van Oma Bobs

Bij al onze snacks vermelden we hoe ze het beste bewaard kunnen worden. U vindt deze informatie op de website maar ook op de verpakking. We adviseren u om de snacks van Oma Bobs tot de THT-datum te bewaren bij een temperatuur van -18 graden Celcius. Nadat de snacks ontdooid zijn, zijn ze maximaal twee dagen houdbaar in de koeling op 4 graden Celsius. Zet dozen met ontdooide snacks nooit op elkaar. Daardoor kan de temperatuur wat gaan verschillen. En zeker als de producten zijn ontdooid, kunnen ze ook vervormen. Klanten hebben liever een mooi gevormde snack.

Kijk voor de specifieke tips voor het bewaren en bereiden bij de betreffende Oma Bobs snack in het productoverzicht.