Verwen uw gasten
met smaak!

 
  • Home
  • informatie voor koks

Informatie voor koks

Tips voor bereiden en bewaren


Regelmatig verzorgen wij in onze eigen keuken workshops. Wij laten zien waar we koken en vertellen hoe wij onze snacks bereiden. Een essentieel onderdeel vormt de presentatie door één van onze eigen koks over hoe u er voor zorgt dat u uw gast een optimaal bereide snack serveert. De aandacht en zorg voor een goede bereiding van de snacks van Oma Bobs, zorgt er voor dat u zich ervan verzekerd dat u uw gasten verwent met smaak!
Graag voorzien we u van enkele tips om uw gasten een optimaal bereide croquette of portie bitterballen van Oma Bobs te serveren.


Tips voor het bewaren van croquetten en bitterballen van Oma Bobs


Bij al onze snacks vermelden we hoe ze het beste bewaard kunnen worden. In het algemeen adviseren we om de snacks van Oma Bobs tot de THT-datum te bewaren bij een temperatuur van -18 graden Celcius. Nadat de snacks ontdooid zijn, zijn ze maximaal twee dagen houdbaar in de koeling op 4 graden Celsius.
Zet dozen met ontdooide snacks nooit op elkaar. Met name bitterballen zijn zeer delicaat en kunnen het beste behandeld worden zoals u ook met eieren om zou gaan. 

Kijk voor de specifieke tips bij de betreffende Oma Bobs snack in het productoverzicht


Tips voor het bereiden van croquetten en bitterballen van Oma Bobs


Bij al onze snacks vermelden we hoe ze het beste bereid kunnen worden. De snacks kunnen zowel bevroren als ontdooid gefrituurd worden. Kiest u voor het frituren van bevroren snacks, heeft u het voordeel dat uw snacks langer houdbaar zijn. Snacks die u ontdooid heeft en niet meteen gaat frituren, zijn maximaal twee dagen houdbaar.

Wij adviseren de snacks te frituren in frituurvet of olie van 180 graden Celsius. Let daarbij op dat het frituurvet schoon is. Houd de geadviseerde frituurtijden aan en zorg dat de snacks niet tegen elkaar aanliggen. Door tussentijds de snacks niet te schudden, voorkomt u dat de snacks beschadigen.

De benodigde frituurtijd voor het beste resultaat varieert per snack en of deze ontdooid of nog bevroren zijn. Houd hiermee ook rekening als u verschillende soorten snacks tegelijk frituurt.

Kijk voor de specifieke tips voor het bewaren en bereiden bij de betreffende Oma Bobs snack in het productoverzicht